Primăria Slobozia testează gratuit cetățenii pentru depistarea infectării cu COVID-19

Primăria Municipiului Slobozia, la inițiativa domnului Primar Dragoș Soare și cu aprobarea Consiliului Local al Municipiului Slobozia, a decis derularea Programului de testare antigenică rapidă gratuită ”Slobozia se testează”,  până la scăderea incidenței cumulative a COVID-19 sub 6 la 1000 de locuitori.
Situația pandemică din municipiul Slobozia este în acest moment deosebit de gravă, cu o rată a incidenței cumulative a COVID-19 de peste 15 la 1000 de locuitori, motiv pentru care s-a decis înființarea unui Punct de testare antigenică rapidă gratuită în Piața Revoluției din Slobozia.
Programul de funcționare pentru Punctul de testare va fi de luni până duminică, în intervalul orar 10-18, activitatea de testare fiind realizată de către personal medical angajat în cadrul Direcției de Asistență Socială.
Testarea gratuită va fi asigurată din fondurile Municipiului Slobozia, toate rezultatele testelor rapide efectuate fiind raportate către DSP Ialomița, în vederea înregistrării lor în Coronaforms. Programul de testare gratuită se adresează persoanelor care au domiciliul sau reședința în Slobozia, cu vârsta de peste 4 ani. Persoanele doritoare pot solicita o nouă testare gratuită, dar nu mai devreme de 7 zile de la testarea gratuită anterioară.
O componentă importantă a Programului este promovarea importanței și beneficiilor vaccinării, drept pentru care se vor realiza materiale de informare și campanii de presă care să sprjine diminuarea cazurilor COVID-19 în Slobozia.
Vă invităm vă alăturați demersului nostru și să ne sprijiniți prin instituțiile dumneavoastră de presă pentru a promova demersul Municipiului Slobozia, în binele comunității din care facem cu toții parte.

PRIMAR
DRAGOȘ SOARE

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.