Lacul Amara din judeţul Ialomiţa NU A SECAT! Turiştii sunt aşteptaţi la tratament şi relaxare

Situația creată din cauza confuziei de nume aduce prejudicii turismului din stațiunea Amara, județul Ialomița. Turismul balnear din jurul Lacului Amara-Ialomița este afectat de secarea lacului cu același nume din județul Buzău.
Având în vedere știrile conform cărora Lacul Amara din județul Buzău a secat, operatorii turistici din Amara-Ialomița trag un semnal de alarmă vizavi de această confuzie.
Printr-o adresă transmisă Consiliului Județean Ialomița, aceștia semnalează faptul că tot mai mulți turiști își anulează rezervările, crezând că este vorba despre Lacul Amara din județul Ialomița.
Menționăm că Lacul Amara de pe raza județului Ialomița este recomandat pentru tratamentul bolilor reumatice degenerative (spondiloza, artroza, poliartroza), a bolilor reumatice inflamatorii (reumatismul inflamator), bolilor ginecologice (mertosalpingita cronică, insuficiență ovariană, sterilitate secundară), afecţiunilor neurologice periferice, sechelelor post-traumatice, recuperării după operaţii pe articulaţii, pe muşchi, pe oase, afecţiunilor dermatologice, afecţiunilor endocrine și bolilor profesionale.
Calităţile curative ale apelor Lacului Amara au fost puse în evidență încă din anul 1887 de doctorul judeţului Ialomiţa, Desborn Ştefanovici, care, într-un document din 8 august, solicita oficialităților județene de atunci valorificarea potențialului tămăduitor al acestora.
Astfel Stațiunea Amara continua să atragă anual mii de turiști dornici să-și rezolve probleme de sănătate, așa cum trebuie să se întâmple și în acest sezon.

PREȘEDINTE,
MARIAN PAVEL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.