VIDEO: Încep lucrările de modernizare la cel mai lung drum județean din Ialomița


Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomița, Marian Pavel a semnat contractul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului judeţean 201 în cadrul unui proiect cu finanţare prin Programul Național de Dezvoltare Locală în valoare totală de 100 de milioane de lei. DJ 201 este cel mai lung drum din rețeaua pe care o gestionează Consiliul Județean. Lucrările de modernizare au fost împărțite în patru loturi. Primele două tronsoane presupun reabilitarea drumului care străbate comunele Coșereni, Borănești, Bărcănești și Axintele. Pe acest drum, nu s-a mai intervenit cu lucrări ample de modernizare de 30 de ani. Importanța acestui drum rezidă în faptul că degrevează traficul de pe DN2A și asigură o scurtătură între autostradă și zona de nord a județului.
Cei 10 000 de cetățeni care locuiesc în cele 4 localități tranzitate de acest drum vor beneficia de condiții moderne de trafic, iar modernizarea celor două sectoare va contribui și la dezvoltarea economică a zonei.
DJ 201 străbate și localitățile Buești, Ivănești, Ion Ghica, Ciulnița, Cosâmbești și Mărculești. Obiectivul a fost împărțit în două loturi. Lucrările de modernizare sunt efectuate de firme ialomițene. Demararea acestui proiect a fost așteptată de cetățenii din aceste localități, mai ales că drumul se află într-o stare avansată de degradare.
Consiliul Județean Ialomița va urmări realizarea cu succes a acestui proiect, termenul de execuție fiind de 12 luni de la data semnării contractului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.