Festivalul-Concurs „Trofeul Tinereții” Amara 2021 va avea loc în perioada 3-5 septembrie

Ajuns la cea de-a 53-a ediţie, Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Uşoare Româneşti TROFEUL TINEREȚII – AMARA 2021 îşi va deschide porţile în perioada 3-5 septembrie.
În acest an, Festivalul se va desfășura în aer liber, într-un loc special amenajat în apropierea Grădinii de Vară a orașului Amara și va fi prezentat de Liana Stanciu.
Prima zi este rezervată competiției propriu-zise, la Amara, etapă în care concurenții acompaniaţi de Trupa condusă de Dan Dimitriu, vor interpreta două piese din creația românească. Seara se va încheia în acordurile Trupei FreeStay, Adda & Band și Ionuț Gabriel Cândea, câștigătorul Trofeului Tinereții – Amara 2019.
A doua zi este dedicată Galei Laureaților, pe scena de la Amara. Responsabilitatea stabilirii premiilor din acest an aparține juriului format din: Viorel Gavrilă, Dan Dimitriu, Virgil Iaru și Mihaela Teodorescu.
Ziua de 5 septembrie, se va încheia cu două spectacole organizate simultan. Spectacolul susținut de câștigătorii Festivalului, artiștii Irina Rimes și Liviu Teodorescu se va desfășura la Slobozia, pe scena amplasată în Piața Revoluției. În același timp, la Amara, va avea loc un spectacol susținut de DJ consacrați la nivel național și local.
În urma preselecțiilor, care au avut loc în data de 10 august 2021 – Sala Europa, s-au calificat următorii concurenți:
1. Bădărău Andrada Gabriela, 17 ani Neamț
2. Boboc Carla Florentina, 16 ani Dolj
3. Ciocoiu Maria Romina, 18 ani Neamț
4. Ciutacu Victor Dorian, 22 ani Brăila
5. Doană Ana Maria, 16 ani Dolj
6. Frățilă Cristina, 16 ani Ialomița
7. Iosifescu Robert, 23 ani Ialomița
8. Mucea Alessandro, 17 ani Neamț
9. Nădrag Alina, 18 ani Ialomița
10. Perpelea Iulia, 18 ani București
11. Simionescu Dominique, 19 ani Sibiu
12. Sitoiu Mihaela-Teodora, 19 ani Vâlcea.
Valoarea cheltuielilor estimate pentru susţinerea acestui eveniment se ridică la 500.000 de lei. Contribuția Consiliul Județean Ialomița, reprezentat prin cele două instituții de specialitate, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturilor Tradiționale Ialomița și Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea“ Ialomița, este de 200.000 lei, diferența de 300.000 lei va fi alocată din bugetul Consiliului Local Amara.


PREȘEDINTE,
MARIAN PAVEL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.