Eveniment cinematografic de excepţie la Casa Municipală de Cultură Slobozia

VINERI, 25 AUGUST, de la orele 19:00, va fi proiectat filmul documentar “ŢARA MOARTĂ”, în regia lui Radu Jude, una dintre cele mai aşteptate premiere ale sfârşitului de vară!
După ce a fost prezentat luna trecută la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), documentarul “Ţara moartă” are premiera în cinematografele din ţară vineri, 25 august.
Proiecţia are o legătură puternică cu Slobozia, în condiţiile în care suportul de imagine al filmului este dat de instantaneele artistului-fotograf Costică Acsinte, care a surprins cu aparatul foto momente unice din primul război mondial şi din viaţa Sloboziei interbelice.
Filmul este un eseu documentar compus din peste 500 de fotografii din cele peste 8500 ale colecţiei Costică Acsinte, texte de Emil Dorian şi fragmente de pe coloana sonoră a filmelor de propagandă din anii ’30-’40. Documentarul a fost realizat şi cu sprijinul lui Mario Cezar Popescu, cel care a trecut pe suport digital fotografiile lui Costică Acsinte.
Regizorul Radu Jude are la activ mai multe scurtmetraje foarte bine primite de critica de specialitate. Printre acestea, “Lampa cu căciulă” (2006), câştigător a peste 50 de premii la festivaluri internaţionale – Sundance, San Francisco, Los Angeles, Uppsala – şi “Alexandra” (2007) – selectat la Clemont-Ferrand, premiat la Oberhausen. De asemenea, producţia “AFERIM!” (2015), i-a adus premiul “Ursul de Argint” pentru Cea mai bună regie la Festivalul de Film de la Berlin.
Trailerul oficial al filmului “ŢARA MOARTĂ” poate fi vizionat pe youtube (https://www.youtube.com/watch?v=dLTdgbLIyc4) sau pe pagina oficială de facebook (https://www.facebook.com/taramoarta/).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.