VIDEO: ECOAQUA accesează 280 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi


ECOAQUA Călărași a inițiat proiectul „Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru aria de operare a operatorului regional în județele Călărași și Ialomița, în perioada 2014-2020”. La acest moment, s-a ajuns în faza premergătoare semnării acestui proiect finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, implementat în aria de operare a ECOAQUA. În fapt, vor fi accesate fonduri în valoare de aproximativ 280 de milioane de euro pentru investiții precum realizare, extindere și reabilitare rețele de canalizare, extinderea/reabilitarea rețelelor de distribuție a apei, construcția stațiilor de tratare a apei potabile și de epurare a apelor uzate. Județul Ialomița are 7 UAT-uri beneficiare ale acestui proiect. La Alexeni se vor înființa rețele de alimentare cu apă și canalizare. În comunele Coșereni și Manasia, se vor extinde și reabilita rețele de alimentare cu apă și se va înființa rețeaua de canalizare. Comunele Gârbovi, Grindu și Reviga vor beneficia de proiectul privind extinderea rețelelor de alimentare cu apă.
Municipiul Urziceni va beneficia de lucrări de anvergură privind extinderea rețelelor de alimentare cu apă și a rețelei de canalizare, lucrări de puțuri de captare a apei, stații de pompare a apelor uzate noi, o extindere a stației de epurare și construcția unei instalații de valorificare a nămolului prin compostare la stația de epurare.
La prezentarea proiectului derulat de ECOAQUA Călărași a participat și administratorul public al județului Ialomița, Alexandru Potor care a afirmat că județul Ialomița este interesat de modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată.
Scopul final al proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru aria de operare a ECOAQUA în județele Ialomița și Călărași este de a asigura cetățenilor o apă potabilă la parametrii de calitate prevăzuți de normele legale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.