Deputatul Raluca Dumitrescu: Programele guvernamentale Student Invest și Family Start vin cu noi avantaje pentru aplicanți!

După dezbaterile ample din comisiile și din plenul Parlamentului, sunt în măsură să transmit două vești bune tinerilor noștri: programele guvernamentale Student Invest și Family Start vin, începând de anul acesta, cu noi avantaje pentru aplicanți!
În ceea ce privește programul Student Invest, suma maximă ce poate fi împrumutată ajunge la 75.000 de lei, adică 15.000 de euro, bani ce pot fi folosiți pentru atât de către studenți, masteranzi sau dortoranzi cât și de părinții care vor să susțină financiar educația și activitățile copiilor, iar aici, menționez, în special, posibilitatea celor mici de a-și urma abilitățile vocaționale prin achiziționarea de instrumente sau aparatură specifică. De asemenea, fondurile mai pot fi utilizate și pentru achitarea unor tratamente medicale!
În plus, vârsta solicitanților a fost crescută de la 31 la 40 de ani, iar categoriile persoanelor eligibile au fost extinse!
Iar ceea ce este cel mai important, dobânda în acest program rămâne subvenționată 100% de către Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse!
Al doilea program, Family Start, vine în sprijinul familiilor aflate la început de drum, dar și al părinților care sunt nevoiți să își crească singuri copii! Astfel, dacă aveți până în 45 de ani, puteți împrumuta până la 150.000 de lei/ 30.000 de euro – o suma dublă față de cea de anul trecut! – și să-i folosiți pentru educația și activitățile extrașcolare ale copiilor, achiziția unor mașini second-hand de maximum 5 ani vechime sau autoturisme speciale pentru persoanele cu dizabilități, achiziția, construcția sau renovarea unei locuințe, dotarea cu panouri fotovoltaice a unei case etc., cu mențiunea că 75% din cuantumul dobânzii va fi suportat de către Ministerul Familiei!
Vă asigur că, imediat după promulgarea legii, în cel mai scurt timp vor apărea și nórmele de aplicare, pentru ca tinerii României să poată beneficia cât mai repede de toate aceste oprtunități – reamintesc că numai anul trecut au fost acordate aproape 500 de credite pentru studenți și 150 de credite pentru familii la început de drum și, mă aștept ca, începând de anul acesta, odată cu noile modificări aduse acestor programe de sprijin, numărul aplicanților să crească!
Deputat PSD Ialomița, Raluca Giorgiana Dumitrescu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.