Deputatul Luminița Barcari: Fermierii afectați de secetă vor primi despăgubiri de 34 milioane de euro

Parlamentul European a aprobat alocarea a 34 de milioane de euro, fonduri europene, pentru compensarea pagubelor cu seceta din România din 2022. Europarlamentarii PNL au votat pentru și continuă să se lupte la Bruxelles pentru ca fermierii români să obțină sprijinul de care au nevoie.
,,Am dat undă verde în Parlamentul European pentru activarea Fondului de Solidaritate UE în cazul României, prin care vom primi 33,9 milioane de euro despăgubiri pentru daunele cauzate de seceta din 2022. Banii vor ajuta la repararea infrastructurii deteriorate, securizarea infrastructurii preventive și protecția patrimoniului cultural. Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene a fost înființat pentru a răspunde dezastrelor naturale majore și pentru a exprima solidaritatea față de regiunile afectate de dezastre.”, a declarat Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședintele PNL.
Măsura va intra în vigoare și banii vor fi puși la dispoziția României după publicare deciziei în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Deputat PNL Ialomița, Luminița Barcari

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.