Autoritățile din Căzănești întâmpină greutăți în legătură cu cetățenii romi întorși din străinătate


Autoritățile din orașul Căzănești gestionează cu mari dificultăți problema cetățenilor de etnie romă întorși din afara granițelor țării, în contextul epidemiei cu noul coronavirus. Primarul orașului Căzănești, Alexandru Măchiță a declarat că estimează că aproximativ 350-400 de cetățeni de etnie romă vor fi izolați la domiciliu în perioada următoare. Problema rezidă în faptul că aceste persoane întoarse din Franța și Germania nu au surse de venit și solicită de la Primărie asigurarea hranei zilnice. Numai că autoritățile nu au cadrul legislativ pentru a rezolva această problemă.
Grav este că deși aceste persoane sunt monitorizate zilnic, există suspiciuni că au luat contact și cu ceilalți cetățeni care nu au fost plecați și care nu sunt în izolare.
Primarul orașului Căzănești îi îndeamnă pe cetățeni să respecte toate recomandările autorităților și să evite deplasările.

3 Comments

 1. MANOLE ANICA

  25 martie 2020 at 22:57

  MULTUMESC DE ATENTIONARE .STATUTUL MEU DE CETATEAN ,TINE DE EDUCATIE PERSONALA ,SI SINT RESPONSABILA DE SANATATEA MEA.DAR IN ACEST MOMENT DE COVID 19 DA VOM FI ATENTI.

 2. Maura

  26 martie 2020 at 23:14

  Domnul Primar are off mare dreptate dar nu in totalitate dansul are nevoie de dovezi ca multi nu respecta izolarea, noi oamenii care stam la cateva sute de metri de ei stim ca ei nu respecta izolarea, merg la magazin de acolo sunt goniti ca vine politia iar raspunsul lor este ,,nu ca i-am urmarit si au plecat hai ca iau repede si plec etc.” Nu este suficient personal pentru a-i supraveghea pe ei, 2 masini care vin de cateva ori si dupa aceea pleaca iar romii le stiu deja rutina zilnica, se viziteaza izolati cu cei CARE erau deja ramasi in localitate si sunt multe de spus.

 3. Je

  27 martie 2020 at 08:15

  Abia se mai raresc tiganii satelor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.