Ajutoare de urgență pentru familiile victimelor accidentului rutier din județul Ialomița

În urma accidentului rutier produs în dimineața zilei de 05 octombrie pe DN2A Slobozia – Urziceni, între localităţile Balaciu şi Sfântu Gheorghe, soldat cu decesul a 10 persoane și rănirea gravă a altor 7, prin Hotărârea Guvernului nr. 731 din data de 11 octombrie a.c., publicată în Monitorul Oficial al României partea I (830), s-a aprobat acordarea de ajutoare de urgență în valoare totală de 122.000 de lei, pentru sprijinirea familiilor victimelor.
Se va acorda suma de 5.000 de lei pentru fiecare familie în care s-a înregistrat un membru decedat sau rănit, la care se adaugă suma de 3.000 de lei pentru fiecare minor care s-a aflat în întreținerea persoanei decedate sau rănite.
Astfel, vor beneficia de prevederile acestei hotărâri 16 familii, dintre care 8 au copii minori în întreținere.
Sumele vor fi plătite de către Agenția de Plăți și Inspecție Socială în a cărei rază teritorială au domiciliul sau reședința persoanele rănite sau decedate, soțului/soției ori rudelor directe de gradul 1 sau 2, iar în lipsa acestora, persoanei fizice care s-a ocupat de organizarea înmormântării sau care are responsabilitatea îngrijirii minorilor.
De menționat este că pentru acordarea acestor sume nu se impune completarea cererii pentru acordarea unor drepturi de asistență socială și nici nu este necesară realizarea anchetei sociale.

PREFECTUL JUDEȚULUI IALOMIȚA
GIGI PETRE

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.