Deputatul Luminița Barcari a depus un proiect de lege care prevede introducerea în programa şcolară a noţiunilor de prim-ajutor

Deputatele PNL, Cristina Vecerdi și Luminița Barcari, au depus, în Parlament, un proiect de lege care prevede că programa şcolară va cuprinde şi noţiuni de prim-ajutor, la disciplina biologie-anatomia şi fiziologia omului.
”Am depus în Parlament, împreună cu colega mea, doamna deputat Cristina Vecerdi, un proiect de lege care prevede ca programa şcolară aferentă disciplinei „Biologie-anatomia şi fiziologia omului” să cuprindă şi noţiuni de prim-ajutor!
Noţiunile ar urma să fie învăţate de elevii din clasa a VII-a, vor fi completate la nivelul clasei a XI-a și vor fi predate prin încheierea de parteneriate între unitatea de învăţământ şi o instituţie de profil, astfel încât aceste ore practice de pregătire să fie efectuate cu profesorul de la clasă, dar şi cu specialişti din domeniu.
Consider că toți elevii ar trebui să acumuleze noţiuni de bază în legătură cu acordarea primului ajutor și să devină capabili să se ajute pe ei înșiși și pe cei din jurul lor în cazul nefericit al unui accident sau într-o situație de deteriorare bruscă a stării de sănătate, din diverse motive.
În semn de apreciere pentru jurnaliștii interesați de acest subiect important pentru educația copiilor noștri și pentru sănătatea populației, las în atenția dumneavoastră articolele de presă apărute astăzi pe subiect, cu mulțumiri!”, a declarat deputatul Luminița Barcari.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.