VIDEO: Se reabilitează plajele Zorilor și Perla din stațiunea Amara


Au început lucrările pentru reabilitarea plajelor Perla și Zorilor din stațiunea Amara! Aceste două proiecte au finanțare de la Uniunea Europeană și urmăresc dezvoltarea infrastructurii turistice la nivelul stațiunii. Turiștii vor putea beneficia, după doi ani de lucrări, de plaje moderne la care vor avea acces în mod gratuit. Lucrările se derulează cu respectarea tuturor cerințelor legate de conservarea habitatelor naturale și a speciilor de faună. Valoarea totală a proiectelor privind reabilitatea celor două plaje este de peste 25 de milioane de lei.
La fiecare dintre cele două plaje se vor executa lucrări specifice ce vizează realizarea unor terenuri de sport în aer liber, pontoane ancorate de mal, loc de joacă pentru copii, trotuare de promenadă, spații verzi, bazine speciale cu nămol.
Pe perioada executării lucrărilor, plajele Zorilor și Perla din stațiunea Amara vor fi închise turiștilor, însă la finalizarea proiectelor, autoritățile promit o serie de facilități celor care an de an aleg ca destinație stațiunea Amara.
O altă veste bună este că în acest an, sunt șanse reale ca Trofeul Tinereții de la Amara să fie găzduit de Gradina de Vară, a cărei modernizare este aproape de finalizare.
Autoritățile locale din Amara dau asigurări că vor depune eforturi pentru finalizarea tuturor proiectelor care duc la dezvoltarea stațiunii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.