Soiuri și hibrizi cu genetică de ultimă generație, adaptabili la schimbările climatice survenite în ultima perioadă au fost prezentați în cadrul unui eveniment de tip field-day organizat pe exploatația deținută de inginerul agronom Viorel Nica, managerul SC Agrichim SRL Fetești. Inginerul agronom Viorel Nica exploatează o suprafață de 3700 de hectare, iar obiectul principal de activitate al Agrichim SRL este multiplicarea și producerea de semințe. Pe suprafețe mari, în fiecare an sunt înființate loturi demonstrative cu hibrizi de rapiță, grâu, orz, ovăz de la compania Biocrop România care selectează genetică de la cei mai buni amelioratori din lume. Deși ploile din ultima vreme au creat mici degradări plantelor, Viorel Nica a reușit să înceapă recoltatul la cultura de orz, pentru care estimează o producție de peste 7000 de kg la hectar. Și la cultura de grâu și rapiță, sunt așteptate producții la fel de bune. Se anunță un an agricol rodnic, cu producții record și prețuri de vânzare pe măsură.
Fermierii prezenți la eveniment au asistat la o prezentare a soiurilor de grâu, orz, ovăz și rapiță aflate în platforma Agrichim SRL Fetești. Soiurile de grâu de la Biocrop România se pretează tehnologiilor intensive, au înfrățire puternică, calități excepționale de panificație și pot atinge producții de peste 10 tone la hectar.
Hibrizii de rapiță sunt de ultimă generație, au rezistență bună la scuturare, la ger, secetă și putere de ramificație foarte mare. Hibrizii de la Biocrop România mai prezintă o altă particularitate și anume rezistență genetică la viruși.
Utilizarea celor mai productive și rezistente seminţe şi respectarea recomandărilor tehnologice constituie o verigă importantă în vederea obţinerii unor recolte sporite. Iar SC Agrichim SRL Fetești prin managerul Viorel Nica este un exemplu de bune practici în ceea ce privește creşterea capacităţii de producţie și practicarea unei agriculturi ultra performante la nivelul județului Ialomița.
0 comments